úterý 13. května 2014

Jen tak lehce.......












8 komentářů:

  1. Kvetiny jsou krasne a moc dobre se foti.

    OdpovědětVymazat
  2. Libé světlo...;o) a s Ellou nesouhlasím...je to náročná disciplína - focení květin,aby to opravdu byla duše květiny atd...a ne jen nějaký zrcadlový obraz.Snad promine ...;o)

    Děkuju Pherenisko tvoje Mokopa

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Pherenis, opäť od Teba príspevok, ktorý jemne pohladí na duši. Vám už kvitnú ľaliovky, no to sa ale poponáhľali!
    L

    OdpovědětVymazat
  4. Fotit dobře krásné květiny není nic jednoduchého, už kvůli kompozici. Zrovna čtu knížku o japonských reáliích a tam je jedna kapitola věnovaná slavnému japonskému aranžování květin a musím říct, že na to aby měl člověk doktorát z geometrie, aby všechny ty doporučené úhly a varianty vzájemné polohy květů pochopil. Z fotek se mi líbí nejvíc lilie, nejen barvou, ale hlavně tím, že jediná není komponovaná středově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím a ikebana má mnoho škol...jedna se vyučuje v Praze pod vedením Dagmar Havlové na jejíž kurzy dojíždějí i samotní Japonci ;o)...např. i u kompozice bonsají platí nikdy na střed :o)) děkuju Mokopa

      Vymazat
  5. Děkuji za komentáře, zvlášť ty, které učí a posouvají...no..ne vždy je foceno ve správném úhlu zlatého řezu...nebo aspoň přibližně...člověk se stále učí a dostává se mu nových a nových info...za ně každopádně je třeba děkovat... ;-).
    Těm povolanějším, s okem na správném místě, nejen v hledáčku, minimálně dvakrát ;-) .

    S milým pozdravením....pherenis

    OdpovědětVymazat
  6. uf...teda tolik různých pohledů...správně vidíme jen srdcem...a tak díky za tu krásu :-)))a sdílení

    OdpovědětVymazat